Куди зникли запаси масок і спирту з Держрезерву? В уряді назріває черговий скандал

Куди зникли запаси масок і спирту з Держрезерву? В уряді назріває черговий скандал
Юлія Клименко: станом на 2019 рік у Держрезерві були мільйони медичних масок, десятки апаратів штучної вентиляції легень, тисячі ручних дихальних апаратів, тонни спирту
Фото: Дмитро Ларін

Юлія Ковалів: Держрезерв має бути основним елементом нацбезпеки, а не коритом для корупціонерів

У підпорядкуванні Кабінету міністрів України є Держрезерв, який повинен бути подушкою безпеки для українців у складні часи епідемій, війн, голоду тощо і коштує українцям сотні мільйонів на рік. Про це заявила голова партії «Голос» Юлія Клименко у Facebook. Тож політик цікавиться, куди зникли запаси масок і спирту з Держрезерву.

«Українці десятиліттями платять за Держрезерв лише на випадок ось таких ситуацій, як коронавірус», - зазначила Клименко.

За її даними, станом на 2019 рік у Держрезерві були мільйони медичних масок, десятки апаратів штучної вентиляції легень, тисячі ручних дихальних апаратів, тонни спирту і багато іншого медичного обладнання, необхідного зараз як повітря для збереження людських життів.

«Передайте це все в лікарні, якщо воно є», - закликає політик урядовців

На переконання Клименко, після коронавірусної кризи Держрезерв підлягає карантину та тотальній реформі, бо вже давно не виконує своєї функції.

«Десятиліттями з Держрезерву крадуть мільйони доларів, на оборудках цього держпідприємства зробили свій бізнес десятки нечистих на руку ділків і мародерів. Треба чітко усвідомити, що це підприємство повинно бути основним елементом нацбезпеки, а не коритом для корупціонерів», - резюмує вона.

Нагадаємо, Держрезерв повідомив, що в лютому виділив Міністерстві охорони здоров'я 9 986 000 масок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: