Луценко: прихильники Саакашвілі знищують державу

Луценко: прихильники Саакашвілі знищують державу
Прихильники Саакашвілі та силовики біля пункту пропуску «Шегині»
Фото: Страна

Генпрокурор обіцяє притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону у «Шегинях»

Організатори незаконного перетину кордону у пункті пропуску «Шегині», а також ті, хто керував такими діями чи сприяв їм порадами чи діями, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

«Закон вимагає притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто організовував незаконний перетин кордону, керував такими діями, або сприяв їм порадами чи діями. Це буде зроблено. Як буде дана оцінка і дій владних інституцій протягом сьогоднішніх подій», - заявив Луценко. 

Він зазначив, що прихильники Саакашвілі «знищують державу, борючись за владу» і додав, що  силовий сценарій вирішення питання – «прецедент для прихильників Захарченка, Януковича, Клименка». 

«Хто не згоден - спробуйте прорвати грузинський чи британський кордон. Єдиний шлях вирішення суперечок про законність дій влади щодо громадянина – суд», - додав генпрокурор. 

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон в неділю ввечері. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Відомо, що Саакашвілі й депутати не проходили прикордонний контроль. Політика вже внесли в «чистилище» «Миротворця».

Держприкордонслужба готує матеріали для прокуратури по трьох епізодах прориву.

В МВС запевняють, що під час інциденту з проривом кордону прихильниками Михайла Саакашвілі тілесні ушкодження отримали 11 бійців Національної поліції та п’ять працівників Держприкордонслужби.

Під час мітингу нардепа Тимошенко засвистали прихильники Саакашвілі та викрикували «Юлю-геть».

Згодом політик вирушив на автомобілі до Львова, де заявив, що «намагався віддати свій паспорт» прикордонникам та отримати захист в Україні.

Раніше Саакашвілі планував перетнути кордон з Україною у КПП «Краковець», згодом змінив плани та намагався прибути на Інтерсіті з Перемишля до Києва, однак рух його потяга заблокувала «Укрзалізниця».

Після невдалої спроби приїхати до України потягом, Саакашвілі заявив, що повертається до «першого плану» та в'їзду через «Краковець», а згодом заявив, що їде у ПП «Шегині».

Нагадаємо, потяг Інтерсіті, який мав вирушити з Перемишля до України о 14:07, не відправиться, поки екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі не покине поїзд. Таку команду дало керівництво «Укрзалізниці». 

Пасажирам потяга Інтерсіті пропонують дістатися України автобусом. 

Як повідомлялося, Саакашвілі заявив, що вирішив прибути в Україну з Перемишля потягом Інтерсіті. При цьому у пункті пропуску «Краковець» зібралися близько тисячі нібито його прибічників.

Раніше Саакашвілі заявив журналістам, що не має плану дій на випадок, якщо його не впустять в Україну.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

У Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Міхеїла Саакашвілі Грузії.

Саакашвілі припускає, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі планує жити на кордоні, якщо його не пустять в Україну.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

«МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: