Мартиненко вимагає від НАБУ терміново передати справи до суду

Мартиненко вимагає від НАБУ терміново передати справи до суду
Микола Мартиненко

Мартиненко переконаний, що НАБУ намагається фальсифікувати справу

Так звана справа Мартиненка тягнеться вже майже 2 роки і стала рекордсменом по тривалості фальсифікацій з боку НАБУ. Про це заявила прес-служба Миколи Мартиненка.

Екс-депутат вимагає негайної передачі до суду справ, де фігурує його ім'я.

«В грудні цього року виповниться 2 роки з часу, коли НАБУ почало піаритись на моєму імені. За цей час директор бюро Артем Ситник роздав сотні коментарів та інтерв'ю, де без суду навішував на мене нічим не підтверджені звинувачення», – зазначив Мартиненко.

«Це «розслідування» від початку було політично мотивованим – через мою належність до фракції тодішнього прем'єра. Я добровільно відмовився від депутатського імунітету, однак НАБУ одразу показало свою включеність в політичну боротьбу», – наголосив екс-депутат.

«Справі по «Енергоатому» в грудні виповниться 2 роки. Вона стала рекордсменом по тривалості фальсифікацій з боку НАБУ. Пан Ситник гучно обіцяв передати її до суду безліч раз – у квітні, в травні, потім у червні... Проблема для НАБУ полягає у тому, що все базується на проплачених інтернет-публікаціях Лещенка. А звинувачення на мою адресу в нібито причетності до діяльності «Енергоатому» були складовою великої інформаційної війни», – сказав Мартиненко.

Він нагадав, що в серпні його захист передав до НАБУ та САП дані незалежної експертизи обсягом понад 3000 сторінок. «Досліджувалось 96 документів, в тому числі ті, які НАБУ до останнього часу відмовлялось враховувати. Експертиза встановила, що від контрактів з чеською «Шкодою» «Енергоатом» отримав не збитки (як це тиражувалось у проплачених статтях і на чому будується справа НАБУ), а понад 21 млн грн прибутку. Прибутку! Тому ця справа мала бути негайно закрита. Але НАБУ так налякалось, що відмовляється долучити цю експертизу до справи», – зазначив Мартиненко.

«Проте директор НАБУ Артем Ситник майже 2 роки продовжує піаритись на фейковій «справі Мартиненка». Її намагаються фальсифікувати за будь-яку ціну, аби вписати туди моє ім'я. Цим займається, зокрема, детектив Семак, який раніше був помічником депутата «Самопомочі» Войцицької і демонструє відверту політичну заанґажованість. НАБУ «футболить» всі звернення мого адвоката, і я не можу юридично захищатись через свій процесуальний статус свідка. А підозру мені можуть вручити тільки фейкову, оскільки жодних підстав для неї не існує», – наголосив Мартиненко.

34_09

Він нагадав, що у квітні НАБУ гучно оголосила йому підозру по іншій справі – пов'язаній з роботою Східного ГЗК. «Згадайте, скільки було гучних заяв НАБУ, а пан Ситник урочисто обіцяв передати справу до суду влітку. Однак щодо мене немає жодних фактів і НАБУ тягне час. Термін розслідування було продовжено спочатку на півроку, а тепер НАБУ і САП просять ще 2 місяці – до грудня», – вказав Мартиненко.

На його думку, «кінцевою метою всіх маніпуляцій НАБУ є піар на затриманні». «Для мого затримання в квітні не було жодних підстав, я нікуди не ховався і не збирався залишати Україну. При цьому Ситник настільки ображений через свій провал, що заявляє про нібито проплаченість всіх ЗМІ, які висвітлювали суд щодо обрання мені запобіжного заходу. У той же час закриває очі на корупцію близьких до нього політиків», – вважає Мартиненко.

«Я вимагаю негайної передачі до суду всіх справ, де фігурує мої ім'я. А кінцеву крапку у масштабних фальсифікаціях навколо мого імені поставить Європейський суд з прав людини. Крім того, всі причетні до цих фальсифікацій обов'язково понесуть кримінальну відповідальність», – наголосив Мартиненко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: