Мер Черкас повідомив про отримання повістки на допит (документ)

Мер Черкас повідомив про отримання повістки на допит (документ)
Анатолій Бондаренко заявив, що його не вдасться залякати кримінальним переслідуванням через послаблення карантинних обмежень у місті.

Анатолія Бондаренка викликають як свідка

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що отримав повістку на допит у зв'язку з достроковим послабленням карантинних обмежень у місті. Про це він написав у " target="_blank">Facebook.

Так, Бондаренко опублікував фотографію виклику на допит в якості свідка у справі про дострокове послаблення карантину в Черкасах. Згідно з викликом, допит Бондаренка має відбутися у понеділок, 4 травня.

Нагадаємо, сьогодні у відеозверненні президент України Володимир Зеленський передав «полум'яний привіт» меру Черкас від СБУ та МВС через дострокове послаблення карантину. Зеленський назвав дії місцевої влади спробою заробити політичний рейтинг.

Як відомо, 30 квітня Черкаська міська рада ухвалила рішення щодо послаблення карантину у місті раніше 11 травня. Місцева влада дозволила з 1 травня відновити роботу непродовольчих магазинів, ринків, парків і скверів, а також літніх майданчиків кафе і ресторанів.

Після цього поліція порушила кримінальну справу. Правоохоронці пояснили, що місцева влада виходить за рамки своїх повноважень, адже відповідно постанови Кабміну, зараз не можна послаблювати карантин.

Додамо, глава МВС Арсен Аваков заявив, що мер Черкас «загрався», а реакція поліції на його дії буде «жорсткою».

У свою чергу мер Черкас заявив, що не боїться кримінального переслідування через зняття карантину.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540). Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

Серед усіх, хто захворіли за останню добу, 37 дітей – попередньої доби (45) та 91 медик – (87). Минулої доби від коронавірусу в Україні одужали 175 - попередньої доби (135), померли 11 - (11). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: