Меркель пообіцяла використовувати свої контакти для організації «нормандського саміту»

Меркель пообіцяла використовувати свої контакти для організації «нормандського саміту»
Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини

Меркель також наголосила на незмінності позиції ФРН у підтримці України на шляху до встановлення миру на Донбасі

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським пообіцяла використовувати свої майбутні контакти з партнерами в «нормандської форматі» для досягнення домовленості про дату проведення саміту.

Про це повідомляє прессслужба Офісу президента України.

Меркель також наголосила на незмінності позиції ФРН у підтримці України на шляху до встановлення миру на Донбасі.

Своєю чергою, президент України повідомив канцлерці про безпекову ситуацію на Донбасі. Сторони обговорили питання розведення сил поблизу Петрівського і Золотого, а також хід робіт з відновлення мосту поблизу Станиці Луганської.

Зеленський високо оцінив вагому підтримку Меркель у досягненні миру в Україні, її послідовну позицію у питанні санкцій відносно Російської Федерації, а також практичну допомогу Німеччини у реалізації політики реформ.

До слова, завтра, 10 жовтня, Зеленський  проведе пресмарафон і спілкуватиметься з журналістами увесь день на фудкорті Kyiv Food Market в Києві. Президент відповідатиме на запитання журналістів протягом усього дня.

9 жовтня Зеленський відвідав виставку «Зброя та безпека» у Києві та ознайомився з новітніми розробками військової техніки, озброєння й обладнання.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 18 червня побував у Берліні з одноденним візитом.

Зеленський зустрівся з Головою Бундестагу ФРН Вольфгангом Шойбле, а також провів переговори із канцлером Ангелою Меркель.

На брифінгу в Берліні Зеленський звернувся до окремих представників бізнесу та політиків Німеччини, які виступають за скасування санкцій проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: