Милованов не зміг назвати фінансові показники компанії, яку відправив на приватизацію

Милованов не зміг назвати фінансові показники компанії, яку відправив на приватизацію
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов

«Не знаю», - відповів міністр на питання, який чистий прибуток продемонструвала «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» за минулий рік

На початку жовтня міністр розвитку економіки Тимофій Милованов передав «Об’єднану гірничо-хімічна компанію» в Фонд держмайна на приватизацію. На питання ЗМІ про те, який чистий прибуток продемонструвала компанія за минулий рік, міністр відповів: «Не знаю».

Про це йдеться у програмі «Он воно як» (Bihus.Info).

Аналогічну відповідь Милованов дав на питання про те, скільки за неї можна виручити зараз. «Не знаю, ринок покаже», - сказав міністр.

На уточнююче питання: «Тобто ви виставляєте на продаж прибуткову держкомпанію, навіть не маючи розуміння, за скільки її можна зараз продати, правильно?» - міністр відповів: «Правильно».

Він також пояснює необхідність приватизації ОГХК кримінальними справами, що веде НАБУ: «Компанія могла б бути більше прибуткова, якби на ній не крали».

Нагадаємо, ці справи стосуються діяльності її попереднього керівника Руслана Журила у 2014-2016 рр. - тоді компанія укладала тендерні та експортні контракти з оточенням Журила.

У 2019 р. ОГХК очікує чистий прибуток на рівні 244 млн грн. У 2018 р. її чистий прибуток склав близько 115 млн грн. За 2017 р. компанія сплатила державі дивіденди в розмірі 333 млн грн, за 2016 рік - 322 млн грн.

При цьому міністр так описав критерії, за якими має прийматися рішення про приватизацію: «Є три критерії, на які ми дивимся. Перше - прибутковість, хто краще - державний власник чи приватний, друге - сервісна функція, і третє – стратегічна».

Повна версія інтерв’ю - за посиланням.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: