Міністр соцполітики визнала: влада не володіє інформацією про дітей, які перебувають в інтернатах

Міністр соцполітики визнала: влада не володіє інформацією про дітей, які перебувають в інтернатах

«Чинна процедура влаштування дітей до таких закладів не передбачає оцінки потреб сім'ї та розгляду на відповідній комісії», - зазначила очільниця відомства Марина Лазебна

Міністертву однозначно треба змінювати підходи щодо того, яких дітей можна влаштовувати в інтернати, - Лазебна

Міністерство з питань соцполітики не володією інформацією про дітей, які перебувають в інтернатах. Цей факт визнала очільниця відомства Марина Лазебна.

«Ми не володіємо інформацією про те, які саме діти перебувають у закладах освіти, чи не перебувають вони і в складних життєвих обставинах. Чинна процедура влаштування дітей до таких закладів не передбачає оцінки потреб сім'ї та розгляду на відповідній комісії», - зазначила очільниця відомства Марина Лазебна, пише «Дзеркало тижня».

Міністерка підкреслила, що це свідчить про те, що відомству однозначно треба змінювати підходи щодо того, яких дітей можна влаштовувати в інтернати і як сьогодні потрібно вибудовувати модель роботи з сім'ями у складних життєвих обставинах, в яких є діти. «Фокус — на сім'ю», - підкреслила вона.

Як повідомлялось, з 18 травня в Києві відновить свою роботу система електронного запису дітей до комунальних закладів дошкільної освіти. Електронні запрошення, які були надіслані батькам дошкільнят до оголошення карантину, є дійсними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: