МОЗ оприлюднив новий перелік препаратів програми «Доступні ліки»

МОЗ оприлюднив новий перелік препаратів програми «Доступні ліки»

59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно

Міністерство охорони здоров'я України затвердило новий перелік препаратів програми «Доступні ліки».

Про це повідомляє прес-служба міністерства у понеділок, 6 серпня.

«Загалом новий перелік препаратів містить 261 торгову назву, що на 22 препарати більше, ніж у минулому реєстрі», - підкреслюється у повідомленні.

Зазначається, що 59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно (з їх переліком можна ознайомитись тут).

«До списку безоплатних препаратів входять не лише препарати українських виробників, а й відомих іноземних компаній», - повідомили у міністерстві.

Як відомо, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні 2017 року. За час роботи програми пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми за понад 23 млн рецептів на суму понад 1 млрд грн. Кожна третя аптека бере участь у програмі – нині їх 7808.

Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Раніше повідомлялося, що виконуюча обов’язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун схвильована через те, що тисячі людей досі вірять в дієвість гомеопатії та лікують хвороби гомеопатичними препаратами. Вона повідомила, що МОЗ України не закуповує гомеопатію за кошти платників податків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: