МОЗ просить «доносити» на сусідів, які порушують режим самоізоляції

МОЗ просить «доносити» на сусідів, які порушують режим самоізоляції
Самоізоляція протягом 14 днів є обов’язковим для всіх громадян, які повернулися з-за кордону

Штраф за порушення режиму самоізоляції становить від 17 тис до 34 тис гривень

У Міністерстві охорони здоров’я просять при виявленні людей, які під час самоізоляції системно порушують санітарно-гігієнічні норми, повідомити у правоохоронні органи.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«Допоможіть сусідам, які повернулися з-за кордону, залишатися вдома. Відвідайте замість них магазин чи аптеку і залиште пакет під дверима, дотримуючись рекомендацій МОЗ», — йдеться в повідомленні.

У міністерстві підкреслили, що самоізоляція протягом 14 днів є обов’язковим для всіх громадян, які повернулися з-за кордону. МОЗ також нагадує, що штраф за порушення режиму самоізоляції становить від 17 тис до 34 тис гривень.

«Якщо ви бачите, що людина під час самоізоляції системно порушує санітарно-гігієнічні норми і піддає тим самим небезпеку оточуючих, повідомте про це в правоохоронні органи», — заявили в міністерстві.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС за допомогою телефонів контролюватиме самоізоляцію людей, у яких діагностували коронавірус, а також тих українців, які контактували з інфікованими.

До відома, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що близько 20 тис. українців за кордоном заявили про бажання повернутися

Нагадаємо, 24 березня з Франції додому вилетіли 210 українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: