МВФ змінив умови програми для України

МВФ змінив умови програми для України
Джеррі Райс розповів про нову програму МВФ для України 

Нова програма передбачає менші обсяги фінансування і розрахована на півтора року

Переговори між МВФ і Києвом тепер спрямовані не на забезпечення для України трирічної Програми розширеного фінансування (EFF), а на досягнення умов для запуску програми Stand-by, яка передбачає менші обсяги й розрахована на 18 місяців.

Про це 7 травня повідомив директор пресофісу МВФ Джері Райс.

«Враховуючи безпрецедентну невизначеність навколо економічних та фінансових перспектив, а також необхідність зосередити пріоритети політики на нових термінах захищеності та стабілізації, переговори були переключені на програму Stand-by, розраховану на 18 місяців», - зауважив представник Фонду.

Він уточнив, що місія МВФ зараз «перебуває у тісному контакті» з Києвом у віртуальному режимі та «обговорює політику, яка могла би бути підтримана програмою Stand-by замість EFF». Це, за його словами, «забезпечило би підтримку платіжного балансу (України – ред.) з метою посилення реакції влади» на наслідки пандемії для економіки та сфери охорони здоров'я.

Також нагадаємо, що головою місії Міжнародного валютного фонду в Україні призначено Іванну Владкову Голлар.

До слова, раніше Нацбанк заявив, що МВФ не висуватиме нових умов Україні

Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду у 2020 році два транші по $1,75 млрд на загальну суму $3,5 млрд. 

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна планує вчасно погашати свої боргові зобов'язання у 2020 році і буде направляти на ці цілі кошти, які планує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших зарубіжних партнерів.

Зазначимо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберігає свій базовий сценарій, згідно з яким Україна отримає остаточне схвалення ради директорів МВФ за новою програмою EFF у першому півріччі 2020 року, однак не виключає і подальшої затримки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: