На Дніпропетровщині СБУ викрила депутата сільради на поширенні сепаратистських інтернет-матеріалів

На Дніпропетровщині СБУ викрила депутата сільради на поширенні сепаратистських інтернет-матеріалів
Депутат сільради поширював фейки, що дискредитують українські військові підрозділи та правоохоронні органи, зокрема учасників операції Об’єднаних сил
Фото: пресцентр СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що до кола його «друзів» з інтернет-середовища належали користувачі, які мали відношення до спецслужб РФ та угруповань бойовиків

Служба безпеки України викрила голову бюджетного комітету однієї із селищних рад Дніпропетровської області, причетного до розповсюдження через інтернет сепаратистських матеріалів. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За попередніми даними слідства, депутат сільради, який одночасно є керівником місцевого громадського формування, популяризував на власних сторінках у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, терористичні організації «Л/ДНР».

Також він поширював неправдиву інформацію, що дискредитує українські військові підрозділи та правоохоронні органи, зокрема учасників операції Об’єднаних сил.

Для ведення протиправної діяльності агітатор використовував матеріали пропагандистських сайтів Росії та незаконних збройних формувань.

Оперативники спецслужби встановили, що до кола його «друзів» з інтернет середовища належали користувачі, які мали відношення до спецслужб РФ та угруповань бойовиків.

У межах раніше відкритого кримінального провадження за ст. 436-1 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили комп’ютерну техніку з інформацією, що підтверджує незаконну діяльність.

Вилучені матеріали та обладнання направлені на експертизу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності винних осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: