На Закарпатті задихнулися вісім мільйонів бджіл, яких перевозили «Укрпоштою» (фото)

На Закарпатті задихнулися вісім мільйонів бджіл, яких перевозили «Укрпоштою» (фото)
Бджоли загинули через відсутність кисню і відсіків для провітрювання
Фото: Віталій Глагола/Telegram

Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку складає близько 500 тисяч гривень

На Закарпатті загинули вісім мільйонів бджіл, яких відправили замовниками «Укрпоштою». Інцидент стався 11 травня, повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола.

За його даними, бджолярі з Іршави і Виноградова надіслали «Укрпоштою» до замовників спеціальні пакети із бжолами, маткою й розплодом.

«400 спеціальних пакетів працівники «Укрпошти» везли у звичайній вантажівці Hyundai. Через відсутність кисню і відсіків для провітрювання всі вісім мільйонів бджіл, що були у вантажівці, не вижили. Це виявили в Ужгороді за кілька годин після відправки», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись з «Укрпоштою». Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку складає близько 500 тисяч гривень.

«Вони просто запарились у тій вантажівці без кисню й під розпеченими металом. Вони ж живі – це не просто вантаж. Бджолам теж треба кисень, а тут його не було, ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Справа не тільки в матеріальних збитках – бджіл шкода неймовірно», – пояснила журналісту пасічниця Марія Лендел.

Нагадаємо, «Укрпошта» встановила фіксований тариф на доставлення всіх замовлень з торговельного онлайн-майданчика OLХ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: