На Житомирщині розводять бджіл, які не жалять людей (фото)

На Житомирщині розводять бджіл, які не жалять людей (фото)
Бджоляр 20 років працював над виведенням. Фото Суспільне Житомир

Місцевий бджоляр самотужки вивів породу незвичних бджіл

Володимир Орашкевич, що мешкає у селі Великі Низгірці на Житомирщині, розводить бджіл, які не жалять людей. Породу, яка не жалить людей, Володимир вивів сам. Нині його пасіка налічує пів сотні бджолиних сімей. А першу власну пасіку Володимир завів ще у 16 років. Про це повідомляє Суспільне Житомир.

За словами бджоляра, порода не впливає на смак меду, але при цьому його бджоли безпечні й не жалять людей.

1626693627-835Бджоляр 20 років працював над виведенням. Фото Суспільне Житомир

«Вони на людей, як бачите, не реагують. Німці вивели таку породу, і наші теж вирощують. Особисто я 20 років грався зі своєю породою, щоб мої бджоли не були агресивними. Вони несуть добрий мед. Різниця лиш в тому, що біля своїх бджіл я можу ходити просто в шортах і з димарем. Так приємніше за ними доглядати. Приміром, приходжу я до сусіда, – а він у костюмі і весь обліплений бджолами. Вони кусають. То нащо таких тримати?», – сказав Володимир.

Він також зазначив, що його бджоли краще переносять холод, ніж спеку.

«Якщо 18-20 градусів тепла, то рослини добре виділяють нектар, і для бджіл є робота. Якщо 24 і більше градусів – рослини так само виділяють пилок, але він застигає у рослині, і бджоли приносять його менше», – розповів бджоляр.

Нагадаємо, українські бджолярі отримали п'ять золотих, чотири срібних та одну бронзову нагороду за якість меду на міжнародному конкурсі. Оцінювали смак меду, консистенцію, аромат і зовнішній вигляд.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: