Нардеп Лерос оприлюднив нові факти можливої корупції в податковій

Нардеп Лерос оприлюднив нові факти можливої корупції в податковій
Гео Лерос оприлюднив звіт, який нібито розкриває факти корупції в податковій

Депутат стверджує, що в податковій діє масштабна схема ухилення від сплати податків

Народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook інформацію щодо можливих фактів корупції у державній податковій службі і пов’язаних з цим ухилень від сплати податків найбільшими компаніями. Всі ці документи нардеп, за його словами передав у НАБУ для проведення розслідування.

«Згідно зі звітом, з червня (2019 року – ред.) в державній податковій службі почала діяти так звана «програма», суть якої полягає в організованій топ-чиновниками системі ухилення від сплати ПДВ великого бізнесу за відкати», – написав він.

Згідно з цими даними, всього за вісім місяців сумарні втрати державного бюджету могли скласти 25,5 млрд грн.

«Обсяги схемного ПДВ з 1 травня 2019 були 2 млрд грн,

3 млрд грн (01.08.2019 р),

4 млрд грн (01.01.2020 р),

і до 5,5 млрд грн станом на 01.02.2020 року.

Всього за 8 місяців сумарні втрати державного бюджету могли скласти 25,5 млрд грн, згідно з цим документом», – такі дані наводить Гео Лерос.

«У якості прикладу викладаю частину звіту, де наведено дохід угруповання в 42 млн і 87 млн грн за липень 2019 по Львівській та Донецькій областях відповідно. За період грудень 2019 року – не менше 259,8 млн грн. Придивіться до проведень, інформацію правоохоронцям легко перевірити. У звіті видно, що діяльність ОЗУ (організованого злочинного угрупування – ред.) має чіткий і системний характер, має стрімку тенденцію до розростання, що може спричинити до ще більших втрат держави», – пише нардеп.

За його словами, працівники податкової служби підтвердили існування такої «програми».

«Я проконсультувався з працівниками з податкової системи, і мені підтвердили існування «програми» – системи вказаної у звіті, а також більшу частину інформації в звіті», – написав Гео Лерос.

У документах перераховані прізвища всіх осіб, задіяних в так званих схемах ухиленні від податків, у Львівській та Донецькій областях. При цьому, згідно з поданою в документі інформацією, на чолі цієї схеми стоїть глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Також, за словами Гео Лероса, міністр фінансів Ігор Уманський виявив ці масштабні зловживання – і саме з цієї причини міністра було знято з посади.

Нагадаємо, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав відео, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через корупційний скандал, пов'язаний з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Провадження відкрито за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Згодом стало відомо, що ДБР порушило справу щодо нардепа Героса, який оприлюднив «плівки Єрмака».

Як відомо, президент Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів, на яких брат очільника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на державні посади. 

31 березня, глава Офісу президента провів брифінг, на якому прокоментував останній корупційний скандал за участю свого брата. Однак, його відповіді лише спровокували появу нових фотожаб.

Варто зазначити, що глава Офісу президента на брифінгу не дуже чітко коментував корупційний скандал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: