Навіть «глава» анексованого Криму не вірить, що апеляційний суд поверне «скіфське золото» окупантам

Навіть «глава» анексованого Криму не вірить, що апеляційний суд поверне «скіфське золото» окупантам
 Сергій Аксьонов 

Аксьонов вважає, що рішення амстердамського суду - це суду «антиросійський захід».

«Глава» окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що рішення амстердамського суду у справі про «скіфське золото» є політичним, і апеляційна скарга в судовій суперечці про долю колекції «не матиме успіху», пише ТАСС.

«Не вдасться (домогтися справедливості в апеляції у цій справі)», - сказав Аксьонов. «Це антиросійські заходи, які приймає Захід, ось і все Це чисто політичне рішення, спрямоване проти Росії», - відзначив «глава» Криму.

Аксьонов вважає, що «скіфське золото» належить кримським музеям, і «Україна не має на нього прав». «Золото належить кримським музеям, було знайдено в Криму в даному випадку, які права України на ці об'єкти культури?», - відзначив він.

Нагадаємо, вчора амстердамський суд виніс рішення про те, що «скіфське золото» належить Україні і має бути повернуто до Києва. На апеляцію відводиться три місяці. «Міністр культури» анексованого Криму Аріна Новосельська заявила, що кримські музеї оскаржать це рішення.

Міністерство культури РФ уже висловило своє обурення. Російські депутати та діячі культури істерично відреагували на рішення суду щодо «скіфського золота».

До боротьби за «скіфське золото» Росія підключила «важку артилерію» - прокурора «няшу» .

Дивіться також фотогалерею «Главкома» «Як виглядає унікальне «скіфське золото», яке має повернутися до України»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: