Небезпечний коронавірус: Covid-19 встиг мутувати в три різні штами

Небезпечний коронавірус: Covid-19 встиг мутувати в три різні штами

Оригінальний штам вірусу міг поширюватися в Китаї ще у вересні

Вчені з Кембриджу проаналізували близько тисячі вірусних геномів SARS-CoV-2 і з'ясували, як він поширювався по світу, а також те, що існує три різні штами.

Про це повідомляє Daily Mail.

Аналіз штамів показав, що тип «А» - це первинний вірус, який потрапив до людей імовірно від кажанів і він не був найпоширенішим у Китаї.

Результати дослідження показали, що тип «A» був найбільш поширеним в Австралії та США. Дві третини американських зразків були типу «А», але інфіковані пацієнти в основному були з західного узбережжя, а не з Нью-Йорка.

Доктор Пітер Форстер і його команда виявили, що у Великобританії частіше траплявся штам коронавірусу типу «B». У Швейцарії, Німеччині, Франції, Бельгії та Нідерландах також домінував тип «B».

Інший штам - тип «C» - походить від типу «B» і потрапив в Італію через Сінгапур.

27004690-8204255-image-a-4_1586441144436

При цьому всі випадки в США, пов'язані з круїзними судами, мали штами типу «В». Вчені не змогли дізнатися, на яких саме кораблях ті заразилися вірусом, але на лайнері Diamond Princess, яка протягом кількох тижнів перебувала на карантині біля берегів Японії, зафіксували понад 700 заражень коронавірусом.

Дані показали, що перші два випадки зараження в Англії, які були зафіксовані у студента Йоркського університету і його матері, були типу «А», що свідчить про те, що вони заразилися в Китаї. В інших зразків з Англії, Шотландії або Уельсу не було вірусу типу «A», при цьому майже 30 з 40 зразків були типу «B». Інші випадки, зареєстровані по всій Британії, були типу «C».

27018812-0-image-a-31_1586466114786

Аналіз даних показує, що оригінальний штам вірусу міг поширюватися в Китаї ще у вересні. Доктор Форстер сказав, що штам типу «B» існував ще в грудні, як показав їх аналіз. Це означає, що вірус вже мутував до того, як в Китаї були зареєстровані випадки захворювання Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: