«Никаких следов болезни». Соратник Новинського показав свіже фото митрополита Онуфрія

«Никаких следов болезни». Соратник Новинського показав свіже фото митрополита Онуфрія
Соратники Онуфрія стверджують, що він живий-здоровий
Фото Олексія Пертіна, Фейсбук

Настоятель Херсонської єпархії УПЦ МП пояснив: «зникнення» Онуфрія з інформаційного поля – це все молитви та усамітнення

Предстоятель церкви Московського патріархату в Україні, митрополит Онуфрій живий та здоровий. Про це повідомляють одразу кілька джерел, близьких до очільника РПЦ в Україні. Зокрема топ-менеджер «Смарт-холдингу» Вадима Новинського Олексій Пертін вчора, у свій день народження, опублікував фото з Онуфрієм та написав, що «день почався зі служби».

Настоятель Херсонської єпархії Московського патріархату Геннадій Шкиль, який запостив те саме фото, написав при цьому, що Онуфрій начебто й не хворів. А його «зникнення» з інформаційного поля – це все молитви та усамітнення у великодній період.

«Вороги Церкви почали активну компанію з приводу нібито захворювання блаженнішого митрополита Онуфрія, грунтуючись на зникнення його з інформаційного поля», - повідомив священник РПЦ в Україні.

«Блаженніший… є ченцем, для якого набагато важливіше відокремлена молитва, ніж постійне миготіння в Інтернеті та ЗМІ. Тим більше в такі святі дні, як післявеликодні. На цьому фото блаженніший вітає клірика з Днем народження. Фото зроблено вчора. Як бачимо, немає ніяких слідів хвороби, блаженніший живий-здоровий», - написав соратник Онуфрія.

screenshot_1_19

Цікавий факт: сам Олексій Пертін, який багато років працює на високих посадах у бізнес-імперії одіозного депутата та бізнесмена російського походження Вадима Новинського, рівно рік тому був рукоположений митрополитом Онуфрієм у сан диякона.

До слова, напередодні нардеп Вадим Новинський заявив, що також одужав від коронавірусу

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що митрополит Онуфрій, предстоятель УПЦ МП і єпископ РПЦ, таємно госпіталізовані з коронавірусом.

Навіть під час Великодніх свят сайт Києво-Печерської лаври почав ставити минулорічні великодні новини, аби віряни під час свят не помітили відсутності предстоятеля. Серед таких повідомлень - привітання  предстоятеля церкви Московського патріархату в Україні, митрополита Онуфрія 30 квітня 2019 року. 

Як повідомляв «Главком», раніше на головній сторінці сайту Києво-Печерської лаври його упорядники розмістили привітання з Великоднем від іменні настоятеля монастиря митрополита Павла, яке також датується 2019 роком.

4 квітня на офіційному сайті Києво-Печерської лаври з’явилося повідомлення, що священнослужителів Києво-Печерської Лаври протестували на коронавірус. Разом з усіма лабораторне дослідження і медичний огляд пройшов і намісник Павло, але скарг на самопочуття в нього не було.

Пізніше 4 квітня Києво-Печерська Лавра опублікувала оголошення, що оперативно закривається на карантин. І всі служби відтепер будуть проводитися винятково в закритому режимі без допуску вірян.

Як повідомлялося, Москва вимагала пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: