Німецький автогігант планує поставляти електромобілі в Україну

автопром
Німецький автогігант планує поставляти електромобілі в Україну
Електромобіль Volkswagen ID.3

В найближчі декілька років в Україні має дебютувати електричний автомобіль Volkswagen

В найближчі декілька років на ринку електромобілів України дебютуватиме один зі світових лідерів автомобільної індустрії. Як стало відомо «Главкому», у нас з'являться автомобілі з нульовими викидами від Volkswagen. Але коли саме це станеться, поки що невідомо. До цього німецька компанія не продавала в країні електричні моделі.

«Volkswagen планує розпочати продаж електромобілів в Україні. Ми розуміємо, що зростає попит й інфрастуктура розвивається швидкими темпами. Ми орієнтуємося на процес планування заводу-виробника й сподіваємося, що найближчим часом зможемо запропонувати прихильникам бренду електричні Volkswagen», - про це «Главкому» повідомили в офісі «Порше Україна», компанії, яка є офіційним імпортером автомобілів Volkswagen.

Поки що представники виробника не розголошують подробиці. Зокрема, невідомо, яку саме модель буде презентовано українцям. Але, судячи з усього, мова йде про Volkswagen ID.3 – перший електричний електромобіль німецького концерну, який було створено з чистого аркушу.

Світові продажі Volkswagen ID.3 стартували влітку 2020 року. А вже в жовтні новинка стала електричним бестселером Європи. Німцям вдалося обійти такого потужного конкурента, як Renault Zoe.

Volkswagen ID.3Volkswagen ID.3

Ємність батареї, кВт*г 62
Запас ходу, км 420
Потужність, к.с. 145
Крутний момент, Нм 250
Стартова ціна, євро 34 000

Базова версія ID.3 оснащується батареєю ємністю 62 кіловат-години, що дозволяє електрокару проїжджати на одній зарядці близько 420 кілометрів (за циклом WLTP). Швидка зарядка дозволяє «заправити» батарею на 80% приблизно за півгодини.

Електричний двигун видає 145 кінських сил та 250 Нм крутного моменту. Цієї потужності вистачає, щоб розігнати електромобіль до 100 кілометрів на годину за 9.6 секунди. А з пакетом Performance час розгону можна скоротити до 7.3 секунди.

В Німеччині ціни на Volkswagen ID.3 стартують з 34 тисяч євро.

Про те, як часто українці купують електромобілі, читайте матеріалі Главкома: Українське електродиво. Купуємо електромобілі частіше, ніж європейці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: