«Нормандський саміт» має показати небажання Росії виконувати зобов’язання, - Єлісєєв

«Нормандський саміт» має показати небажання Росії виконувати зобов’язання, - Єлісєєв

Результатом демонстрації цього небажання буде подальше рішення Європейського союзу щодо продовження санкцій, зазначили в Адміністрації Президента

Заступник голови адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що майбутня зустріч у «нормандському форматі», присвячена врегулюванню на окупованій частині Донбасу, має засвідчити нездатність чи небажання Росії виконувати її зобов’язання за мінськими домовленостями про це врегулювання.

На його думку, результатом демонстрації цього небажання буде подальше рішення Європейського союзу щодо продовження санкцій або в разі необхідності і посилення їх.

«Дуже важливо показати реальну суть російської поведінки, російських планів. І якраз завтра для нас важливо показати, що вони дійсно не бажають виконувати мінські домовленості в належний спосіб, виконувати безпекові умови, що матиме наслідком посилення санкцій. І зараз саме з цим сигналом, як планується, канцлер Німеччини буде брати участь у саміті Європейського союзу і отримає мандат від ЄС на продовження тих санкцій», – сказав Єлісєєв в ефірі телевізійного «5-го каналу».

За його словами, для України також принципово важливо показати, що вона вже зробила «те, що від неї залежить у нинішніх умовах, по політичному треку домовленості».

При цьому Єлісєєв теж висловив думку, що в перебігу зустрічі навряд чи будуть підписані якісь документи.

Він також звернув увагу, що важливим є сам факт того, що ця «нормандська зустріч» відбудеться, бо президент Росії Володимир Путін раніше відмовлявся від такої можливості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: