ОБСЄ просить Естонію скасувати відмову в акредитації російським журналістам

ОБСЄ просить Естонію скасувати відмову в акредитації російським журналістам

Журналісти, яким відмовлено в акредитації, представляють інформагенцію Russia Today

30 серпня Організація безпеки та співпраці в Європі закликала Естонію скасувати рішення про заборону роботи трьом російським журналістам на вересневому саміті ЄС у Таллінні.

«Я закликаю Естонію переглянути відмову в акредитації», – заявив у Twitter представник ОБСЄ з питань свободи засобів інформації Арлем Дезір.

Естонія вказала, що журналістам із Росії відмовили в акредитації на зустріч міністрів закордонних справ ЄС 7 вересня, оскільки їхній роботодавець «сприяє ворожій, підривній діяльності та пропаганді під прикриттям свободи преси». Про це офіс Естонії в ЄС 29 серпня заявив брюссельському виданню EUobserver.

Російська інформагенція ТАСС повідомила, що журналісти, яким відмовлено в акредитації, представляють інформагенцію Russia Today, натомість видання EUobserver твердить, що ці люди працюють на фірму з такою ж назвою російською мовою – «Россия Сегодня». Ця фірма володіє сайтом «Спутник», який EUobserver назвав «сумнозвісним» через публікації «фальшивого антизахідного змісту».

Раніше Європарламент назвав «Спутник» «псевдоінформаційним агентством», а міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» означила цей сайт «ворогом журналістики».

Натомість інше журналістське об’єднання, Європейська федерація журналістів, захищає право цього видання на висвітлення подій. Голова Європейського журналістського об’єднання Рікардо Гутьєррез звинуватив Естонію в «серйозній атаці на свободу засобів масової інформації», інформує EUobserver.

Міністерство закордонних справ Росії також заявляє, що «здивоване» діями Естонії.

Нагадаємо, журналістка російського «Першого каналу» Анна Курбатова видворена з України із забороною в'їзду в країну строком на три роки.

ОБСЄ закликала Україну припинити депортацію іноземних журналістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: