Організацією Євробачення–2017 займатиметься міжвідомчий комітет на чолі з прем’єр-міністром, - Нищук

Організацією Євробачення–2017 займатиметься міжвідомчий комітет на чолі з прем’єр-міністром, - Нищук

На думку міністра, Євробачення може гарно презентувати Україну у світі і залучити нові інвестиції

Міністр культури України Євген Нищук розповів в інтерв’ю «Главкому» розповів, з чого почнеться підготовка до проведення Євробачення-2017.

«Це не просто мистецька подія, це подія політичного, соціального масштабу. Зараз ідеться про створення оргкомітету. Я чув сміливі заяви НТКУ, що, мовляв, «конкурс вони зроблять самі», адже це винятково їхня компетенція як асоційованого члена Європейської мовної спілки. Та оскільки ця подія зачіпає великий спектр робіт та затрат, потрібен великий міжвідомчий оргкомітет практично на рівні прем’єр-міністра. Туди буде входити і міністр культури, і міністр інфраструктури, і міністр молоді і спорту, якщо захід відбуватиметься на одній із спортивних арен, мери міст», - пояснив Нищук.

Він додав, що завдяки перемозі Джамали, нам випала честь проводити в себе вдома цей великий культурний європейський форум.

«Можна дискутувати про його значення в музичній культурі, але , безумовно, це одна з тих подій, яка може ще раз високо презентувати Україну. Презентувати країну, яка здатна гарантувати безпеку, розробити інфраструктуру, логістику, презентувати свою інвестиційну привабливість», - підкреслив міністр культури. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: