Організатор скандальних зйомок «Дау» виправдовується: діти перебували з опікунами

Організатор скандальних зйомок «Дау» виправдовується: діти перебували з опікунами
У зйомках скандального фільму «ДАУ» використали дітей із сиротинця

«Феномен-Україна» має дозвіл на зйомку і підтвердження того, що діти перебували з опікунами

На зйомках сцен із дітьми фільму «Дау. Дегенерація», який спровокував скандал, були присутні їхні опікуни, а всі дії були узгоджені з органами опіки.

Про це йдеться в заяві компанії «Феномен-Україна», займалася зйомками проєкту на території України, на ім'я уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби. 

Глава компанії Христина Волошина зазначає, що жодного впливу на дітей реквізитом або модельними копіями наукових і медичних приладів здійснено не було. Самі зйомки тривали менше двох годин.

«Феномен-Україна» має дозвіл на зйомку і підтвердження того, що діти перебували з опікунами, які відразу після зйомки залишили знімальну площадку, а в опікунів немає жодних претензій до «Феномен-Україна», – заявила Волошина.

Вона підкреслила, що звукова фонограма в сцені знущань над дітьми максимально посилена при монтажі. Це було зроблено для посилення зорового сприйняття художнього фільму.

Зазначається, що прем'єра фільму «Дегенерація» відбулася в рамках офіційної програми міжнародного кінофестивалю «Берлінале» в лютому-2020. Фільм посів перше місце в рейтингу міжнародних кінокритиків. Серіал «Дегенерація», частиною якого є цей фільм, отримав прокатне посвідчення в Великобританії.

У заяві зазначається, що всі фільми проєкту «Дау», включаючи «Дегенерацію», неодноразово проходили повну юридичну експертизу в Великобританії, Німеччині та Франції.

93847328_2693576404221433_4099141895681212416_n_01

Нагадаємо, уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба відреагував на інформацію у соцмережах про використання дітей із сиротинців у зйомках фільму «ДАУ. Дегенерація». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: