Осмаєв прийшов до тями, його стан стабільний

Осмаєв прийшов до тями, його стан стабільний
Адам Осмаєв

Окуєва розповіла про операцію, яку зробили її пораненому чоловіку

Адам Осмаєв прийшов до тями після замаху на життя, його стан здоров’я стабільний.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook його дружина Аміна Окуєва

«Пару хвилин була в Адама. Він прийшов до тями - все розуміє, але говорити поки не може через апарат штучного дихання. Стан досить стабільний, але пам'ятаємо про те, що перші три дні в таких ситуаціях завжди критичні. Продовжуйте, будь ласка, молитися», - написала Окуєва.

Вона також зазначила, що в день замаху вони з чоловіком дотримувались мусульманського посту, і це полегшило роботу лікарям, коли ті робили операцію.

«Якщо коротко, органи його черева були порожніми і виявилися неушкодженими, що дало можливість перелити йому назад його власну кров, що витекла з пораненої печінки. Частину легені, щоправда, довелося видалити і накласти шви на розірвану діафрагму» - зазначила Окуєва.

Також, за її словами, чоловік, який здійснив замах на Осмаєва, має на своїй совісті «багато вбивств чеченців, в тому числі і в Європі».

Як повідомлялося, стрілянина на Подолі відбулась у четвер о 16:49. Пізніше стало відомо, що внаслідок стрілянини дістав поранення Адам Осмаєв.

Нардеп Мосійчук розповів подробиці замаху на життя екс-командира батальйону ім. Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Згодом у МВС повідомили, що в кілера було вилучено паспорт громадянина України, його достовірність буде перевірено слідством.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка, екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Осмаєв унаслідок нападу дістав поранення в ліву легеню.

Нападником на Осмаєва виявився особистий кілер Кадирова.

Зазначимо, в березні 2014 року обвинувачений у замаху на Путіна Осмаєв попросив українське громадянство. У лютому 2012 року його затримували в Одесі за підозрою в причетності до вибуху 4 січня 2012 року. Тоді під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. 27 лютого в СБУ заявили, що затриманням в Одесі російські і українські спецслужби запобігли планам терористів з підготовки замаху на Путіна після президентських виборів у РФ.

Читайте також інтерв’ю Осмаєва «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: