Пандемія коронавірусу: проти Китаю подано перший позов

Пандемія коронавірусу: проти Китаю подано перший позов
Американський штат Міссурі подав позов проти китайської влади через коронавірус

Американський штат Міссурі подав позов до Китаю через коронавірус

Генпрокурор американського штату Міссурі Ерік Шмітт подав позов проти китайської влади, яку він звинуватив у пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє офіс генерального прокурора штату.

Відповідачами за позовом виступають уряд Китаю, комуністична партія країни та інші посадові особи і держустанови КНР. Шмітт звинувачує їх у приховуванні інформації про поширення Covid-19, які привели до пандемії і серйозних економічних наслідків в Міссурі.

«У Міссурі вплив вірусу дуже помітний - тисячі людей були заражені, багато хто з них померли, малі підприємства закриваються», - заявив Шмітт.

Генпрокурор штату додав, що китайський уряд збрехав всьому світу про небезпеку коронавірусу і не вжив необхідних дій для запобігання поширенню захворювання.

Зокрема, в матеріалах звинувачення йдеться про те, що до 23 січня влада КНР не робили ніяких кроків щодо стримування Covid-19. Наприклад, 16 січня у Вухані проводився захід з 40 тис.учасників.

Шмітт також стверджує, що чиновники з Китаю приховували спалах захворювання і створювали запаси якісних засобів індивідуального захисту, дозволяючи експортувати тільки дефектні. Це, в свою чергу, поставило під загрозу життя медпрацівників в інших країнах.

Зазначимо, США починають розслідування обставин появи і поширення коронавірусу з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу COVID-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

У зв'язку з цим президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: