Paradise Papers: В ООН закликали знижувати кредитний рейтинг любителям офшорів

Paradise Papers: В ООН закликали знижувати кредитний рейтинг любителям офшорів

Експерти ООН підкреслюють, що порушення податкового законодавства сприяють зростанню соціальної несправедливості

Систематичні порушення податкового законодавства крупними компаніями повинні каратися зниженням їх кредитного рейтингу.

Про це заявили експерти ООН в області прав людини, коментуючи документи Paradise Papers, повідомляє Центр новин ООН.

«Багаті люди і міжнародні корпорації продовжують користуватися неетичними методами в спробі знизити податки до мінімального рівня. Тому державні бюджети не отримують достатніх надходжень, щоб покрити витрати, що призводить до зростання заборгованості», - йдеться в заяві.

Експерти ООН також підкреслюють, що порушення податкового законодавства сприяють зростанню соціальної несправедливості та обмеження прав людини по всьому світу.

Як повідомляв «Главком», увечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема ЗМІ припускають, що метою створення офшорної компанії президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків. Юристи Порошенка заперечують це.

Фонди королеви Великобританії Єлизавети II інвестували в офшори близько 10 млн фунтів. Представник королеви вже визнав інвестиції в фонд на Кайманах.

Журналістам вдалося дізнатися, що один екс-соратників Януковича Антон Пригодський через офшорну мальтійську компанію замовив 37-метрову яхту вартістю понад €13 млн. Ще одним фігурантом «Райських паперів» виявився колишній віце-прем'єр-міністр України від Радикальної партії Валерій Вощевський.

Також повідомлялося, що Кремль інвестував у Twitter та Facebook.

За інформацією з «Райських паперів», загалом оліхархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: