Парламент відмовився скасувати закон про судоустрій та статус суддів

Парламент відмовився скасувати закон про судоустрій та статус суддів

На думку авторів проекту постанови, прийняття закону пройшло з грубими порушеннями вимог регламенту

Верховна Рада України не підтримала проект постанови «Про скасування рішення парламенту від 2 червня 2016 року про прийняття за основу і в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів (реєстраційний номер 4734)». За це рішення проголосували лише 72 з 292 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
За словами одного з авторів проекту постанови народного депутата Юрія Шухевича, необхідність скасування рішення ВР обумовлена тим, що прийняття закону пройшло з грубими порушеннями вимог регламенту, зокрема, статей 102, 113 і 114, а тому він не може вважатися прийнятими відповідно до закону і підлягає скасуванню передбаченим регламентом способом.
Він нагадав, що, згідно з регламентом, не можна приймати без другого читання законопроект, який має понад 100 статей, а даний законопроект має 160 статей.
Шухевич зазначив, що його не можна голосувати за основу і в цілому як за закон, якщо є заперечення депутатів. А такі зауваження, зазначив він, були у народного депутата Віктора Пинзеника (фракція БПП), і крім того, були застереження двох фракцій - «Батьківщини», «Самопомочі» і групи «Воля народу».
Одна з авторів проекту постанови - народний депутат Надія Савченко (фракція «Батьківщина») - зазначила, що вона не проти реформування судової системи України, але «проти того, щоб воно відбувалося, як і все в нашій країні - швидко, нахрапом, необдумано і через коліно». За її словами, даний законопроект необхідно було доопрацьовувати під час підготовки до другого читання, оскільки він є «сирим».
Як відомо, відхилення цієї постанови відкриває голові Верховної Ради Андрію Парубію можливість для підписання даного закону і направлення його на підпис президенту України.
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: