Перед вильотом із Греції білоруський опозиціонер Протасевич повідомив про стеження за собою

Перед вильотом із Греції білоруський опозиціонер Протасевич повідомив про стеження за собою
Невідомий намагався сфотографувати документи Протасевича перед реєстрацією на рейс
Фото: facebook/ViasnaHumanRights

«Мене випасає КДБ», – написав редактор каналу Nexta за кілька годин до власного затримання

Перед реєстрацією на літак рейсу «Афіни–Вільнюс», який згодом було примусово посаджено у Мінську, білоруський опозиціонер Роман Протасевич помітив стеження за собою. Про це інформує Телеграм-канал Вelamova, який опублікував листування Романа Протасевича з його знайомим.

Уривок з переписки Протасевича

Уривок з переписки Протасевича

За словами Протасевича, на контролі невідомий намагався сфотографувати його документи, а коли сфотографував, розвернувся і пішов, хоча була його черга.

«Лол, здається мене КДБ випасав», – написав Протасевич.

Опозиціонер зазначив, що це був чоловік середнього віку, підтягнутий, з лисиною, в одній майці, у світлих штанях і зі шкіряним чемоданчиком.

Нагадаємо, сьогодні зранку стало відомо про те, що в аеропорту Мінська екстрено сів літак Ryanair через повідомлення про вибухівку на борту.

Згодом стало відомо, що білоруські силовики затримали колишнього головного редактора Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, що знаходився на його борту. Для того, щоб примусити літак сісти, в повітря були підняті винищувачі МіГ-29.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська наголошує, що оскільки Протасевич звинувачується у тероризмі, на батьківщині йому може загрожувати смертна кара.

Народний депутат України від партії «Слуга народу»Євгеній Шевченко розмістив після затримання схвальний пост щодо білоруського президента на своїй сторінці у Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: