Поліція заблокувала російську гру, яка доводила дітей до самогубства

Поліція заблокувала російську гру, яка доводила дітей до самогубства

Гра залучає учасників мережі до виконання вказівок кураторів, які розвивають схильність підлітків до самогубства

Департамент кіберполіції Національної поліції України заблокував доступ до інтернет-ресурсу російської гри, яка призводить до самогубства підлітків. Батьків просять залишатися пильними.

Про це повідомили в секторі комунікації ГУ Національної поліції України (ГУНП) в Івано-Франківській області.

«Департамент кіберполіції Національної поліції України заблокував доступ до інтернет-ресурсу російської гри, яка призводить до самогубства підлітків. Тепер на цьому ресурсі неможливо ані грати, ані реєструватися. Втім, батькам школярів варто залишатися пильними до спілкування своїх дітей у мережі», – повідомили у секторі комунікації ГУНП в області.

За їхньою інформацією, в Івано-Франківській області відомо про сімох підлітків, які стали учасниками цієї гри. Одна з них, 13-річна школярка, потрапила до лікарні.

Гра бере початок у Росії. Вона залучає учасників мережі до виконання вказівок кураторів, які розвивають схильність підлітків до самогубства, бо їх виконання передбачає завдання болю або ж каліцтва самому собі. Фанати гри часто називають себе у мережі «китами». У Росії відомо про 130 випадків самогубства дітей, які зареєструвались у грі.

Раніше повідомлялося, що серед українських підлітків набуває популярності небезпечна екстремальна розвага «зникни на 24 години».

Нагадаємо, в грудні  минулого року поліцейські Маріуполя запобігли можливому самогубству 13-річного школяра, який останнім часом публікував пости суїцидальної тематики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: