Помісна церква почала роздавати антисептики через коронавірус

Помісна церква почала роздавати антисептики через коронавірус
Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Священнослужителі відділу соціального служіння Київської митрополії ПЦУ з благословіння предстоятеля почали виготовлення антисептиків

Православна церква України почала роздавати антисептики найбільш вразливим категоріям громадян через пандемію COVID-19, повідомляє пресслужба Помісної церкви у Facebook.

«Кожна людина потребує підтримки і надійної опори в складній ситуації. Особливо зараз, під час поширення небезпечного вірусу, найвразливішими до якого є літні люди та ті, хто через життєві обставини не має змоги вжити необхідних заходів для захисту від хвороби. Перший серед них – дезінфекція рук і поверхонь за допомогою антисептика. Тож священнослужителі відділу соціального служіння Київської митрополії ПЦУ з благословіння предстоятеля почали виготовлення антисептиків», – йдеться у повідомленні ПЦУ.

У ПЦУ також вказали, що: «18 березня у Києві віддали перші 150 антисептиків для найвразливіших категорій населення: людей літнього віку, тих, хто опинився у скрутній ситуації або не має наразі житла. Станом на сьогодні майже дві тисячі флаконів розповсюдили у столиці та розіслали до великих міст: Маріуполя, Харкова, Одеси. Антисептики виготовляються за рецептурою Всесвітньої організації охорони здоров’я з таких реагентів: етанолу або ізопропилового спирту, перекису водню та гліцерину. Сьогодні ми звертаємося до парафій Православної церкви України у Києві та благодійних організацій, які можуть розповсюджувати антисептики. Подавайте заявки на їхнє виготовлення, які ми за можливістю опрацьовуватимемо».

Зазначимо, Віталій Кличко закликав усі церкви в Києві припинити богослужіння.

Як повідомлялося, вселенський патріарх Варфоломій через пандемію коронавірусу заборонив всі православні богослужіння до кінця березня.

До слова, напередодні Українська помісна церква затвердила текст молитви від коронавірусу.

Нагадаємо, Помісна церква закликала відкласти будь-які парафіяльні заходи до завершення карантину.

Раніше Московська церква в Україні наказала усім монастирям бити у дзвони, аби зупинити коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: