Помпео в Радбезі ООН закликав світову спільноту визнати Гуайдо президентом Венесуели

Помпео в Радбезі ООН закликав світову спільноту визнати Гуайдо президентом Венесуели
Держсекретар США Майк Помпео

За словами Помпео, країни мають визначитися кого вони підтримують

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Ради безпеки ООН закликав світову спільноту підтримати опозицію Венесуели та визнати Хуана Гуайдо президентом країни.

Про це повідомляє DW.

За словами Помпео, країни мають визначитися кого вони підтримують.

«Настав час для кожної країни обрати, на чиєму вона боці. Більше жодних зволікань, жодних ігор. Або ви разом з силами свободи, або ви в союзі з Мадуро та його хаосом» - наголосив держсекретар США.

Помпео зазначив, що економічний колапс у Венесуелі та потік біженців з країни до інших держав є загрозою для міжнародної безпеки та миру. Держсекретар оцінив потік біженців з Венесуели у три мільйони осіб.

Крім того, Помпео відкинув вимогу Мадуро повернути з країни американських дипломатів та заявив, що уряд Мадуро, який він назвав «незаконною мафіозною державою», зруйнував економіку Венесуели.

«Не випробовуйте Сполучені Штати в нашій рішучості захищати своїх людей», - заявив він.

Як відомо, Європейський союз закликає якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції в якості керівника країни.

Нагадаємо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

Після заяви Гуайдо на акції протесту проти Мадуро вийшли жителі інших міст Венесуели. Під час протестів між мітингувальниками і силовиками сталися зіткнення.

25 січня Центр моніторингу за соціальною конфліктністю (OVCS) повідомив, що під час протестів у Венесуелі загинуло 26 людей.

26 січня правозахисники повідомили про 500 затриманих активістів.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до повторних виборів.

Читайте також статтю: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: