Попередні результати вибухів у Калинівці стануть відомі 20 жовтня

Попередні результати вибухів у Калинівці стануть відомі 20 жовтня

Наслідки вибухів боєприпасів

Фото: Reuters

У Міноборони вважають, що в умовах війни зберігати боєприпаси на відкритих майданчиках неправильно

Комісія, яка займається розслідуванням пожежі на арсеналі в Калинівці Вінницької області, 20 жовтня передасть міністру оборони Степану Полтораку свої попередні висновки.

Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак.

За його словами, Міноборони тиждень тому розпочало будівництва на арсеналах і базах інженерних споруд закритого типу, у яких помістять найбільш вибухонебезпечні снаряди.

«В умовах війни зберігати боєприпаси на відкритих майданчиках неправильно, тому що вони не захищені від будь-якої диверсії», – зазначив Руснак.

Як відомо, навколо складів під Вінницею, де сталися вибухи, вилучено понад 2,7 тис. снарядів.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: