Позачергове засідання Ради: нардепи розглянуть бюджет і штрафи паліям

Позачергове засідання Ради: нардепи розглянуть бюджет і штрафи паліям
Засідання Ради розпочнеться о 14 годині
Фото: УНІАН

Першим питанням нардепи розглянуть зміни до Держбюджету-2020

Верховна Рада України на сьогоднішньому позачерговому засіданні планує розглянути проект закону про внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік, законопроект про посилення відповідальності за підпал лісів, а також проекти постанов, спрямовані на скасування ухваленого законопроекту про відкриття ринку землі. 

Про це йдеться у порядку денному засідання, опублікованому на сайті парламенту.

Так, відповідно до розпорядження Разумкова, на сьогоднішньому засіданні парламентарі планують розглянути законопроекти про національну інфраструктуру геопросторових даних №2370, про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 3279, про внесення змін до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби Covid-19 № 3320.

Окрім того, передбачається розгляд проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу № 2339 та альтернативний 2339-1.

Також планується розглянути у сесійній залі законопроекти щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету №3132, щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з пропозиціями президента України №1049.

Окрім того, передбачається розгляд низки проектів постанов, які направлені на скасування рішення Ради про ухвалення в цілому проекту закону №2178-10 щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні.

Також раніше ЗМІ повідомили, що Рада збереться на ще одне позачергове засідання 15 квітня.

Раніше повідомлялося, Верховна Рада узгодила основні статті оновленого держбюджету, і відповідні зміни нардепи можуть підтримати вже у понеділок, 13 квітня, на позачерговому засіданні.

Нагадаємо, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Натомість у «Слузі народу» придумали, як обійти 6 тисяч правок до «актиколомойського» закону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: