Пожежі у Чорнобильській зоні: знищено 5% заповідника

Пожежі у Чорнобильській зоні: знищено 5% заповідника

Пожежі в Чорнобильській зоні тривають з 4 квітня

Внаслідок інтенсивного горіння були втрачені або сильно пошкоджені певні рослинні групи

Під час пожеж у Зоні відчуження, що тривають з 4 квітня, наразі згоріло 11,5 тис. га Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника - 5% території.

Про це повідомили в Державному агентстві з управління зоною відчуження.

Зазначається, що внаслідок пожеж у Чорнобильській зоні відчуження постраждали рослини та тварини, але за декілька місяців на згарищі має відновитися життя.

«Було втрачено й пошкоджено певні рослинні угрупування. Щодо фауни: негативний вплив не є істотним, адже у більшості птахів були відсутні кладки з яйцями і молодняк не народився», — розповів директор заповідника Олександр Галущенко.

За його словами, копитні та великі ссавці втекли. Втім, він припускає, що у найближчі місяці згарища знов заселять і життя там відновиться.

Нагадаємо, станом на 25 квітня продовжується гасіння пожеж у Чорнобильській зоні та в лісах на Житомирщині.

Як повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, станом на 25 квітня хімічне забруднення атмосферного повітря у Києві знаходиться переважно в межах, характерних для цього періоду весни. Радіоактивне забруднення у Київській та Житомирській областях залишається в межах природного фону.

Раніше глава МВС Арсен Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. 

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: