Предстоятель Московської церкви фактично закликав людей іти до храмів на Великдень, щоб «постояти на вулиці»

Предстоятель Московської церкви фактично закликав людей іти до храмів на Великдень, щоб «постояти на вулиці»

Митрополит Онуфрій: хто б де не знаходився у Пасхальну ніч, ми всі зможемо об’єднатися в молитві і разом прославити Воскреслого із мертвих Христа Життєдавця

Фото: news.church.ua

«У цей рік свято у нас особливе через вірусну хворобу...», - сказав митрополит Онуфрій

Очільник Московської церкви в Україні митрополит Онуфрій 14 квітня 2020 року записав відеозвернення до пастви і привітав усіх з початком Страсної седмиці, під час якого він зокрема повідомив про хід звершення Великодніх богослужінь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ Московської церкви в Україні.

«У цей рік свято Святої Пасхи у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах Пасхальні богослужіння будуть звершуватися», — сказав Онуфрій.

Очільник Московської церкви також висловив слова підтримки тим, хто хворіє: «Хочу втішити тих, хто через хворобу або з якихось інших причин залишаться вдома: ви не будете покинуті, ви зможете побачити Пасхальну службу по телебаченню».

За словами митрополита Онуфрія, «завдяки владі, яка пішла нам на зустріч, Пасхальна служба буде транслюватися на телеканалах «Україна» та «Інтер».

Очільник Московської церкви також розповів, що «ті ж віряни, які прийдуть на богослужіння, стоятимуть і молитимуться на вулиці, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм».

«Хто б де не знаходився у Пасхальну ніч, ми всі зможемо об’єднатися в молитві і разом прославити Воскреслого із мертвих Христа Життєдавця», — підсумував він.

Як повідомляв Центр громадського здоров'я України, станом на ранок 14 квітня, у Києві підтверджено 551 випадок Covid-19. 

Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб. З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще 2 – у Києво-Печерській лаврі.

13 квітня в Олександрівській лікарні померли двоє пацієнтів із Covid-19.

Як відомо, щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: