Президент заспокоїв: «Укрпошта» збереже відділення у селах

Президент заспокоїв: «Укрпошта» збереже відділення у селах
У жовтні «Укрпошта» почала скорочувати персонал

Мінфін передбачив 500 мільйонів гривень додаткового фінансування «Укрпошти» у проекті бюджету на 2019 рік до другого читання

Президент України Петро Порошенко заявив, що «Укрпошта» не закриє свої відділення у сільській місцевості та продовжить доставляти пенсії пенсіонерам без підвищення тарифу.

«Дуже непросте, але єдине правильне рішення. У мене є пропозиція до уряду, і її підтримали… щоб ми виділили 500 мільйонів гривень з державного бюджету для того, щоб забезпечити компенсацію Укрпошті витрат на доставку пенсій», — повідомив Порошенко.

Він висловив впевненість, що дану поправку підтримають і депутати у Верховній Раді.

Зазначається, що додаткове фінансування «Укрпошти» дозволить компанії продовжити доставляти пенсії у сільській місцевості, а також не закривати відділення у малих селах.

Зазначимо, що Мінфін передбачив 500 мільйонів гривень додаткового фінансування «Укрпошти» у проекті бюджету на 2019 рік до другого читання.

Нагадаємо, що 26 жовтня стало відомо, що «Укрпошта» може відмовитись від доставки пенсій та закрити відділення у сільській місцевості через нерентабельність. Пізніше голова компанії уточнив, що відділення не закриють, якщо Пенсійний фонд підвищить тариф на доставку пенсій.

«У середньому кожне (відділення) щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень», — повідомляв очільник відомства.

Як повідомлялося, «Укрпошта» закриє частину відділень у невеликих селах та замінить їх на поштарів, що будуть пересуватись на автомобілях. В «Укрпошті» заявляли, що утримання відділень у селах з населенням менше 2000 осіб є економічно невигідним.

Президент України Петро Порошенко заявляв, що виступає проти закриття відділень «Укрпошти».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: