Привілеї для вакцинованих. Очільник МОЗ розповів, що буде під час нового локдауну

Привілеї для вакцинованих. Очільник МОЗ розповів, що буде під час нового локдауну
Уряд наразі не планує вводити жорсті окбмеження, однак восени ситуація може змінитись 
Фото: thepage.ua

Наприклад, у «червоних» зонах зможуть працювати кінотеатри, якщо колектив буде вакцинований, а відвідувачі матимуть ковід-сертифікати

Міністерство охорони здоровʼя України розглядає план введення привілеїв для українців, які вакцинувалися від коронавірусу. Про це глава МОЗ Віктор Ляшко повідомив під час брифінгу.

Він зазначив, що з огляду на епідеміологічну ситруацію, у регіонах будуть запроваджувати різного роду обмеження. Однак навіть у «червоних» зонах для вакцинованих людей робитимуть винятки.

«Будуть запроваджуватися карантинні обмеження, але для певних сфер економіки. Вакцинованим дозволять працювати навіть в «червоному» рівні епідеміологічної небезпеки. Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив буде вакцинований і у відвідувачів буде ковід-сертифікат», – сказав Ляшко.

Він додав, що сфер, де можуть запроваджуватися привілеї для вакцинованих є достатньо. Зокрема, для запровадження послаблень у МОЗ будуть орієнтуватися на країни Європи та США.

«Таких сфер багато. Ми це бачимо у Франції, Німеччині й інших країнах – розглядаються різні варіанти. Ми можемо брати досвід країн ЄС і США, подивитись, що спрацьовує, а що ні та обрати оптимальний варіаннт для себе», – зазначив Ляшко.

Як відомо, адаптивний карантин в Україні продовжать до жовтня.

Зазначимо, що мер столиці Віталій Кличко назвав умову, за якої Київ не запроваджуватиме локдаун. Водночас Київ готується до локдауну: вже можна подати заявки на спецперепустки у транспорт.

Раніше очільник МОЗ пообіцяв щепленим українцям насичене життя.

Також відомо, коли в Україні можуть ввести обмеження для невакцинованих громадян.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: