Прокурор: відео із сином Авакова і Чеботарем отримано із серверів СБУ

Прокурор: відео із сином Авакова і Чеботарем отримано із серверів СБУ
Скріншот з відео, опублікованого у лютому 2017 року

За словами прокурора, достовірність відео також підтверджується свідченнями колишнього підлеглого Чеботаря

Антикорупційні органи отримали відео розмови в кабінеті колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря та Олександра Авакова із серверів СБУ.

Про це на засіданні сказав прокурор САП, відповідаючи на заяви захисту про фальсифікацію відео, повідомляє Цензор.Нет.

За його словами, питання перед експертом з приводу відео не ставили, але це можна зробити. Достовірність відео також підтверджується свідченнями колишнього підлеглого Чеботаря на прізвище Шевчук, який зараз працює в Міноборони.

Як відомо, у лютому 2017 року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина голови МВС Арсена Авакова Олександра обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чоботаря поставку партії рюкзаків для підрозділів відомства за завищеною ціною.

Як відомо, сьогодні після 17 години затриманого у справі про закупівлю рюкзаків для МВС сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра доставили в залу Солом'янського районного суду Києва, де йому обирають запобіжний захід.

Близько 20:00 суддя оголосив перерву у засіданні суду та пішов в нарадчу кімнату обирати запобіжний захід щодо обрання запобіжного заходу Олександру Авакову.

31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина глави МВС Арсена Авакова. У соцмережі з’явилися фото і відео з місця обшуку.

Згодом стало відомо, що Олександр Аваков затриманий. 

О 15:20 31 жовтня сина глави МВС Олександра Авакова, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли у НАБУ. 

САП і НАБУ повідомили про підозру в розкраданні державних коштів сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру та колишньому заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю.

Третій фігурант справи - керівник ІТ-компанії Turboseo Володимир Литвин. Його доставили з Харкова до Києва.

Станом на середу, 1 листопада, усім трьом затриманим уже оголошено про підозру і вони ознайомлюються з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про арешт для всіх трьох фігурантів «справи рюкзаків Авакова» з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Експертизами у «справі рюкзаків Авакова» встановлено, що вартість одного для Міністерства внутрішніх справ становила 555 грн, хоча за підсумками тендерної процедури їх було закуплено по 2899 грн за штуку, заявив прокурор під час засідання суду. 

Читайте також статті «Главкома»:

Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Як Аваков впливав на справу проти свого сина. Оприлюднено нові деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: