«Прорив Саакашвілі»: 10 громадянам Грузії заборонили в’їзд в Україну

«Прорив Саакашвілі»: 10 громадянам Грузії заборонили в’їзд в Україну
Михайло Саакашвілі та його прихильники на українському кордоні

Прихильників Саакашвілі визнали винними в порушенні порядку перетину держкордону

Держприкордонслужба ініціювала скасування посвідок на проживання шістьом громадянам Грузії, 10 громадянам Грузії заборонено в’їжджати на територію України.

Про це повідомив на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.

За його словами, це особи, які скоїли правопорушення при перетині кордону України 10 вересня разом із Михайлом Саакашвілі.

«Ті особи, які ідентифіковані й визнані винними в порушенні порядку перетину держкордону, прибули до підрозділу Держприкордонслужби, на них складені були протоколи, і вони повернулись на територію своєї держави. Відповідно до повноважень ДПСУ, щодо цих осіб за порушення правил перетину держкордону було ухвалене рішення про заборону їм в’їзду на територію України на певний термін», – розповів Серватюк в коментарі «Радіо Свобода».

Як відомо, у жовтні колишній президент Грузії, лідер політичної партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі подав прохання про надання йому політичного притулку в Україні.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечері 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: