Путін використовує дзюдо, щоб зміцнити стосунки з Угорщиною

Путін використовує дзюдо, щоб зміцнити стосунки з Угорщиною

Глава РФ відвідав церемонію відкриття чемпіонату світу з дзюдо в Будапешті

Президент Росії Володимир Путін вчора прилетів в Угорщину на турнір по дзюдо, прагнучи зміцнити відносини з одним з небагатьох лідерів ЄС, які його підтримують, пише The Times.

Видання зазначає, що глава РФ відвідав церемонію відкриття чемпіонату світу з дзюдо в Будапешті, перш ніж провести переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який критикував санкції, накладені на Росію Європою через агресію проти України.

«У 64-річного Путіна восьмий дан з дзюдо, він почесний президент Міжнародної федерації дзюдо. Він також повинен був отримати статус почесного громадянина в знак вдячності за роль РФ в будівництві угорської атомної електростанції «Пакш», - йдеться у статті.

The Times нагадує, що у 2014 році політики підписали угоду на 10 млрд євро про розширення АЕС. Їхня вчорашня зустріч була восьмою загалом і другою в цьому році.

Як повідомлялось, американець Бенджамін Уіттес, редактор блогу Lawfare, присвяченого питанням національної безпеки, який захоплюється бойовими мистецтвами, розкритикував Путіна. «Він назвав його «брехуном» намагається вивести на чисту воду, викликаючи російського сильного правителя на поєдинок в будь-якій точці світу, де у Путіна немає повноважень для наказу про його арешт», - пише The Washington Post.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: