Рецидив може статися у тих, хто вилікувався від Covid-19

Рецидив може статися у тих, хто вилікувався від Covid-19
1% пацієнтів у Китаї, які вже вилікувалися від коронавірусної інфекції, згодом знову захворіли

В зоні ризику до 15% тих, хто одужав

Лікарі підтверджують тезу Всесвітньої організації охорони здоров'я про те, що коронавірусом можна заразитися повторно. Називають навіть число тих, у кого може бути рецидив, а таких налічується від  5 до 15% пацієнтів.  

«Не менше 1% пацієнтів у Китаї, які вже вилікувалися від коронавірусної інфекції, згодом знову виявили її симптоми. Загалом рецидив може статися у 5-15%», цитує Bloomberg директорку кафедри інфекційних захворювань Першої клініки Пекінського університету Вонгу Гічена.

«У більшості пацієнтів, у яких з часом повторно виявили коронавірус, немає жодних симптомів. Тому потрібно провести додаткові дослідження, щоб з'ясувати причини такого явища», - розповіла вона.

У Китаї зараз наростає страх перед можливістю повторного інфікування. Ніхто з науковців не може пояснити, чому це відбувається, але вони й не відкидають мінливість самих тест-систем.

Як відомо, всього в Китаї близько було інфіковано 82 тисяч людей, а 4 600 з них померли.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я заперечила наявність доказів того, що люди, які перехворіли на коронавірусну хворобу, не можуть заразитись нею повторно.

Нагадаємо, що ВООЗ оновила стратегічний план боротьби з Covid-19 на 2020 рік, збільшивши бюджет до $1,7 млрд. План розрахований до кінця 2020 року і розрахований на ресурси, необхідні ВООЗ для її власних операцій.

Зазначимо, Всесвітня організація охорони здоров'я вважає реальним повернення до жорсткого карантину у зв'язку з коронавірусом Covid-19.

ВООЗ подовжує дію глобального режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу. «Пандемія залишається надзвичайною ситуацією для суспільної охорони здоров'я», – сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Гебреєсус також закликав країни продовжувати допомагати вразливим для пандемії державам, створювати механізми акумулювання досвіду боротьби з Covid-19, виконати роботи із забезпечення справедливого доступу медичного персоналу до захисних засобів, координувати зусилля світової експертної спільноти у сфері епідеміології, вакцинації та лікування коронавірусної інфекції.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: