Регламентний комітет віддав на розсуд Парубію подання на Новинського

Регламентний комітет віддав на розсуд Парубію подання на Новинського
Вадим Новинський

Комітет не отримав достатніх відомостей, які б підтверджували вину депутата Новинського - головуючий

Регламетний комітет Верховної Ради не знайшов достатніх доказів вини Вадима Новинського у поданні ГПУ і прийняв рішення передати на розсуд спікеру парламенту Андрію Парубію подання щодо зняття недоторканності з народного депутата. Відповідне рішення було прийнято на засіданні. Відповідне рішення оголосив голова комітету Павло Пинзеник.

«Комітет не отримав достатніх відомостей, які б підтверджували вину депутата Новинського у скоєнні порушень, зазначених у поданні, мотивованому та внесеному генпрокурором Юрієм Луценком. Відсутність в поданні достатніх доказів, які дають підстави підозрювати у злочині нардепа Новинського, зроблені генпрокурором на засіданні і під час засідання 16 листопада, не дають можливості визначити достатність обгрунтованості подання», - заявив Пинзеник.

Таким чином, подання буде передано Парубію для прийняття ним остаточного рішення. Це рішення підтримали шість учасників засідання.

Як відомо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте також статтю «Главкома» «Скандал у Генпрокуратурі: слідчий, що вручав повістку Новинському, втік за кордон»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: