РНБО продовжила санкції проти Mail.ru, «ВКонтакте» і «Однокласників»

РНБО продовжила санкції проти Mail.ru, «ВКонтакте» і «Однокласників»
Олексій Данілов: проєкт указу президента України щодо застосування санкцій переданий до Офісу президента 

Рішення вводиться в дію указом президента, який підготовлено і передано для підписання в Офіс президент

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) продовжила санкції проти російських соціальних мереж Mail.ru, «ВКонтакте» і «Однокласники».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби РНБО.

«Члени Ради національної безпеки і оборони розглянули в установленому порядку пропозиції суб'єктів внесення, визначених статтею 5 Закону України «Про санкції», щодо застосування обмежувальних заходів (санкцій). За результатами розгляду більшістю членів РНБО України рішення про застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій) прийнято», - йдеться в ньому.

Зазначено, що цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема, Mail.ru, «ВКонтакте», «Однокласники» та інших.

Це рішення вводиться в дію указом президента, який підготовлено і передано для підписання в Офіс президента.

Нагадаємо, 23 квітня голова Служби безпеки України Іван Баканов запропонував РНБО продовжити санкції не тільки проти російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Однокласники», але і щодо програмних продуктів «Яндекс», Mail.ru, «Доктор Веб», «Касперський», «1С» і «Парус».

Як повідомлялось, Верховна Рада схвалила заборону на російські соціальні мережі та рекомендувала Раді національної безпеки і оборони продовжити санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: