Російські депутати розглянуть контрсанкції проти США в середині травня

Російські депутати розглянуть контрсанкції проти США в середині травня
Спікер Держдуми В'ячеслав Володін

Законопроект «Про заходи впливу (протидії) на недружні дії Сполучених Штатів Америки та (або) інших іноземних держав» було внесено в Держдуму у п’ятницю 13 квітня

Перше читання законопроекту про санкції Росії щодо США і «країн, що підтримують антиросійську політику», пройде в Держдумі РФ 15 травня. Про це заявив спікер Держдуми В'ячеслав Володін, який також є одним з 327 авторів законопроекту, передає DW.com.

Він повідомив, що депутати обговорять документ з експертами, а «рішення, які будуть прийняті, будуть ухвалені дуже відповідально».

Законопроект «Про заходи впливу (протидії) на недружні дії Сполучених Штатів Америки та (або) інших іноземних держав» було внесено в Держдуму 13 квітня. Він передбачає «заборону або обмеження» на роботу в Росії для громадян США та інших держав, які дотримуються такої ж політики, у тому числі висококваліфікованих фахівців. Також пропонується призупинити міжнародне співробітництво РФ і російських підприємств зі США та іншими державами в авіабудуванні, ракетній галузі та атомній сфері.

Крім того, передбачені обмежувальні заходи, пов'язані із закупівлею IT-технологій зі США та інших країн. Планується обмежити ввезення в Росію із США алкогольної і тютюнової продукції, сільгосппродукції, сировини, медикаментів і харчових продуктів. Російський уряд має розробити механізми заміщення цих товарів на ринку.

Крім того, пропонується дозволити російським фірмам виробляти товари без дозволу правовласників в США та інших країнах.

Як відомо, президент США Дональд Трамп розпорядився відкласти введення додаткових економічних санкцій проти Росії.

Раніше постійний представник США при ООН Нікі Гейлі заявляла про ймовірність оголошення нових санкцій проти Росії міністерством фінансів США через позицію Москви в сирійському конфлікті.

У понеділок представник Білого дому Сара Сандерс заявила журналістам, що адміністрація розглядає можливість введення додаткових санкцій відносно Росії після хімічної атаки в Сирії. Однак, за її словами, рішення поки не ухвалено.

Як повідомляє «Радіо Свобода», офіційні джерела в адміністрації США підтвердили, що економічні санкції проти Росії «серйозно розглядаються» поряд з іншими заходами, які можуть бути прийняті проти Росії.

Однак, за словами Трампа, щодо цих заходів поки немає остаточного виконавчого рішення, додає Washington Рost.

За інформацією ЗМІ, у Вашингтоні вважають малоймовірним, що президент США схвалить додаткові санкції до появи нового серйозного приводу з боку Росії.

Раніше повідомлялося, що нові санкції проти РФ стосуватимуться будь-яких компаній, що причетні до виготовлення обладнання, пов'язаного з використанням хімічної зброї у Сирії.

Наагадаємо, посол США у РФ Джон Хантсман попередив російське міністерство закордонних справ про підготовку Вашингтоном нових санкції щодо Росії. Цього разу вони будуть введені за підтримку сирійського режиму.

Влада Великобританії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, які ведуть справи в Об’днаному королівстві

Президент Російської Федерації Володимир Путін попереджає про можливість настання хаосу у міжнародних відносинах, якщо країни Заходи продовжать удари в Сирії.

Як повідомлялося, Росія заявила, що підрозділи протиповітряної оборони сирійської армії змогли збити «значну частину» ракет коаліції. Говорилося, що відбулося збиття понад 70 крилатих ракет.

Натомість представник комітету начальників штабів збройних сил США, генерал-лейтенант сухопутних сил США Кеннет Маккензі заявив про успішність американської операції у Сирії. За його словами, жоден літак чи ракета, які були залучені до операції, не були збиті сирійською протиповітряною обороною

Супутникові знімки з місць нанесення авіаударів, надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com, опублікувало CNN. Відзначається, що знімки демонструють, наскільки серйозний збиток понесли об'єкти, ймовірно причетні до сирійської програмі створення хімзброї.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: