«Рюкзаки Авакова»: нардеп Чорновол хоче взяти на поруки екс-заступника глави МВС Чеботаря

«Рюкзаки Авакова»: нардеп Чорновол хоче взяти на поруки екс-заступника глави МВС Чеботаря
Тетяна Чорновол

Чорновол підкреслила, що працюючи на передовій, в АТО, «переконалася в якості закупленого товару»

Народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол у суді заявила, що готова взяти на поруки екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

Про це повідомляє Цензор.Нет.

«Вона підкреслила роль Чеботаря в роботі добровольчих батальйонів. Нардеп розповіла, що як радник Авакова допомагала Чеботарю комунікувати з батальйонами», - інформує ЗМІ.

Також повідомляється, що Чорновол підкреслила, що працюючи на передовій, в АТО, «переконалася в якості закупленого товару». Нардеп відзначила «вибірковість і політизованість» слідства .

original

Сьогодні у суді прокурор САП заявив, що антикорупційні органи отримали відео розмови в кабінеті колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря та Олександра Авакова із серверів СБУ.

У середу ввечері суд відпустив Авакова-молодшого під особисте зобов’язання у справі про розкрадання державних коштів. Олександр Аваков має здати паспорти та носити електронний браслет.

31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина глави МВС Арсена Авакова. У соцмережі з’явилися фото і відео з місця обшуку.

Згодом стало відомо, що Олександр Аваков затриманий. 

САП і НАБУ повідомили про підозру в розкраданні державних коштів сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру та колишньому заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю.

Третій фігурант справи - керівник ІТ-компанії Turboseo Володимир Литвин. Його доставили з Харкова до Києва.

Станом на середу, 1 листопада, усім трьом затриманим уже оголошено про підозру і вони ознайомлюються з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про арешт для всіх трьох фігурантів «справи рюкзаків Авакова» з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Експертизами у «справі рюкзаків Авакова» встановлено, що вартість одного для Міністерства внутрішніх справ становила 555 грн, хоча за підсумками тендерної процедури їх було закуплено по 2899 грн за штуку, заявив прокурор під час засідання суду. 

Читайте також статті «Главкома»:

Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Як Аваков впливав на справу проти свого сина. Оприлюднено нові деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: