Саудівська Аравія домовилась з Росією про велике скорочення видобутку нафти

Саудівська Аравія домовилась з Росією про велике скорочення видобутку нафти
10 квітня має пройти зустріч на рівні міністрів енергетики країн «Великої двадцятки»

Мова може йти про скорочення видобутку в ОПЕК+ на 20 млн барелів на добу

Саудівська Аравія і Росія досягли угоди про велике скорочення видобутку нафти. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в ОПЕК.

Повідомляється, що домовленості про угоду Reuters підтвердили два джерела - представники Росії та ОПЕК на переговорах. Представник картелю уточнив, що скорочення може бути на рівні 20% від світового видобутку.

Відзначимо, нафтові котирування вже відреагували на новину про угоду. Зокрема на лондонській біржі ціни на нафту північноморської марки Brent вже досягали позначки 36 доларів.

10 квітня має пройти зустріч на рівні міністрів енергетики країн «Великої двадцятки». Про неї збирається оголосити Саудівська Аравія. Учасники переговорів не виключають, що після попередньої домовленості ОПЕК + їм вдасться переконати США приєднатися до скорочення видобутку.

Раніше у Москві заявили, що Росія може погодитися скоротити видобуток нафти в рамках угоди країн ОПЕК + на 14% від рівня першого кварталу 2020 року.

До відома, Москва та Ер-Ріяд звинуватили одне одного в падінні цін на нафту і перенесли переговори.

Нагадаємо, 4 квітня Саудівська Аравія відкинула звинувачення президента Росії Володимира Путіна у навмисному обвалі світових цін на нафту.

Також повідомлялося, що Саудівська Аравія різко наростила експорт нафти.

Через обвал цін, Росія тепер «доплачує» покупцям своєї нафти.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: