СБУ направила до Ради подання щодо журналістів, які працюють на російські ЗМІ

СБУ направила до Ради подання щодо журналістів, які працюють на російські ЗМІ

Прес-служба має сьогодні 4,5 тисячі акредитацій і десятки подань від СБУ що, частина цих людей просто записують і відправляють для російських ЗМІ певні відео

Служба безпека України направила до Верховної Ради десятки подань щодо журналістів, які знімають відео для російських ЗМІ. Про це в кулуарах парламенту заявила народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

«Прес-служба має сьогодні 4,5 тисячі акредитацій і десятки подань від СБУ що, частина цих людей просто записують і відправляють для російських ЗМІ певні відео. Це таємна інформація, але я з нею була ознайомлена, бо маю доступ. Далі там монтуються якісь речі, які часом провокують депутатів на якісь на якісь реакції, коли хочеться не так відповісти, коли тобі ставлять дійсно провокативні питання. На цих людей було звернуто увагу», — повідомила Сюмар.

Нагадаємо, комітет ВР отримав лист від керівника прес-служби апарату ВР, де зокрема йдеться про прохання розглянути встановлення нових більш чітких критеріїв, за якими можна позбавляти акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ, упорядкування роботи представників засобів масової інформації у Верховній Раді України.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації проситиме спікера парламенту Андрія Парубія врахувати позицію журналістів щодо питання закриття для них кулуарів парламенту, як це рекомендує Регламентний комітет Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: