Ще одне українське місто потерпає від холоду, відкрито провадження

Ще одне українське місто потерпає від холоду, відкрито провадження
У Смілі депутати 3 місяці шукали кошти

У Смілі не знайшли гроші на опалення, хоча на виплати за інтенсивність праці працівникам міської ради Сміли було виділено 10 млн грн

Проти місцевої влади міста Сміла, що на Черкащині, відкрито кримінальне провадження за фактом безвідповідальності та невчасного початку опалювального сезону. Про це на засіданні уряду сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«По місту Сміла депутати 3 місяці шукали кошти, щоб надати місцеві гарантії для запуску опалювального сезону. Але в той же час на стимулюючі виплати за інтенсивність праці працівникам міської ради Сміли було виділено 10 млн грн. На бюджетну соціально-культурну сферу було витрачено 5 млн грн. У мене питання, чи ефективно використовуються кошти, які ми витрачаємо на розвиток місцевого самоврядування? Я думаю, що ні», - сказав Зубко.

За його словами, депутати Верховної Ради зареєстрували проект постанови про проведення перевиборів у місті Сміла.

«Це питання не тільки висновку виборців, але й кримінальне провадження. Воно відкрите за фактом безвідповідальності і незапуску вчасно опалювального сезону. Відкриті кримінальні провадження будуть завершені», - додав Зубко.

Як повідомлялося, у місті Сміла Черкаської області з понеділка, 12 листопада, запровадили надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада Сміли. Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи 80-тисячного міста. У школах Сміли через відсутність опалення тимчасово призупинене навчання. Жителі міста Сміла перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

У поліції поінформували, що за фактом неподання тепла в місті Сміла відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за фактом відсутності тепла у м. Кривий Ріг поліція відкрила кримінальне провадження.

Зазначимо, у неділю, 11 листопада, стало відомо, що 300 тисяч людей з поміж 630-тисячного Кривого Рогу не отримують тепла через борги державної компанії «Криворізька теплоцентраль». Комунальна компанія тепло городянам дала. 

У ніч на 12 листопада стало відомо, що АТ «Криворізька теплоцентраль» на повну потужність запустила 4 котельні із 6-ти.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував, щоб державне підприємство «Енергоринок» погасило свої борги перед АТ «Криворізька теплоцентраль», після чого НАК «Нафтогаз» виділить номінації для початку роботи станції.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав місцеві органи влади домагатись отримання у комунальну власність теплогенеруючих підприємств, які знаходяться у державній власності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: