Шпигун в РНБО. Контррозвідка викрила колишнього посадовця Ради нацбезпеки на держзраді

Шпигун в РНБО. Контррозвідка викрила колишнього посадовця Ради нацбезпеки на держзраді
Журналістам в СБУ розповіли, що «це не публічна особа і його ім’я нічого не скаже»
Фото з відкритих джерел

Підозрюваному загрожує до 15 років тюрми

Служба безпеки України викрила колишнього посадовця Ради національної безпеки та оборони, який був завербований іноземною спецслужбою. Йому повідомили про підозру у державній зраді. Про це йдеться на сайті СБУ.

Служба не називає ім'я посадовця, але повідомила, що це колишній посадовець з допуском за формою «2» Адміністрації президента та Апарату РНБО.

«Оперативники СБ України встановили, що посадовець категорії «Б» протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів держаної влади України», – повідомили в СБУ.

Повідомляється, що досудове слідство підтвердило факти здійснення екс-посадовцем розвідувально-підривної роботи проти України.

Суд 1 червня обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Йому грозить позбавлення волі терміном до 15 років. Обвинувальні матеріали скеровано до суду, повідомили в СБУ.

Нагадаємо, у держзраді підозрюють також нардепа Віктора Медведчука. Суд прийняв рішення по справі Медведчука – цілодобовий домашній арешт політика.

«Укрінформ» з’ясував, що «це не публічна особа і його ім’я нічого не скаже». «Роботу по ньому почали ще в 2016-17 роках», – сказав співрозмовник агенства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: