Штам коронавірусу «Дельта» вже в Україні

Штам коронавірусу «Дельта» вже в Україні
Захиститися від  штаму коронавірусу «Дельта» можна лише завдяки вакцинації
Фото з відкритих джерел

На коронавірус «Дельта» захворіли жінка й дитина 16 років

Штам коронавірусу «Дельта» вже зафіксовано в Україні. Наразі відомо про два випадки, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов після засідання РНБО, пише ТСН.

На коронавірус «Дельта» захворіли жінка й дитина 16 років, які нещодавно повернулися з Росії. Вже в Україні їм провели тестування. Вони госпіталізовані до Олександрівської лікарні міста Києва, їх стан стабільний.

Сьогодні, 23 червня, відбулася нарада Ради національної безпеки й оборони. На засідання прийшов міністр охорони здоров’я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету Верховної Ради, вірусологи, провідні медики і науковці. Вони вирішують, зокрема, чи вводити обов’язкове ПЛР-тестування для людей, які приїжджають з Російської Федерації, Білорусі, Великої Британії та Індії.

Водночас у Міністерстві закордонних справ уже рекомендують українцям утриматися від поїздок до Великої Британії, Індії, Росії та Португалії.

Уряд України також розглядав можливість закриття кордонів із країнами, де поширюється штам «Дельта». За даними Національної академії наук, цей різновид коронавірусу у 1,6 раза заразніший, ніж штам «Альфа» (раніше називався «британським»), у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації, а ризик реанімації при інфікуванні збільшується у 1,45 раза.

Штам «Дельта», за словами вчених, збільшує вдвічі ризик госпіталізації після зараження. Однак ризик госпіталізації можна зменшити за допомогою вакцинацію будь-яким з чинних препаратів від Covid-19.

Вчені говорять, що дві дози вакцини або одна доза протягом 28 днів приблизно на 70% знижують ризик госпіталізації.

До слова, 22 червня МЗС і МОЗ домовилися, як боротися з новим штамом «Дельта».

Читайте також інтерв'ю:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: