Штормове попередження на 19 грудня: сніг, хуртовини і магнітні бурі

Штормове попередження на 19 грудня: сніг, хуртовини і магнітні бурі

Морози будуть домінувати на заході, півночі і в центрі

Український гідрометцентр оголосив штормове попередження на 19 грудня.

За даними синоптиків, цього дня на дорогах України, крім півдня і сходу, буде ожеледиця, вночі і вранці у західних і північних областях пориви вітру 15-18 метрів за секунду, хуртовини, на Чернігівщині і Київщині – сильний сніг.

Як повідомляє синоптик Наталія Діденко, в цей день, 19 грудня, на українців чекає справжня зима.

«Циклон, який сьогодні зумовив красиву снігову картинку, пробки, сльози з очей на вітру, хуртовини, ожеледь і червоні щоки, поступово буде йти в північному напрямку», – пише синоптик.

Тому на Миколу сніг очікується переважно в північних областях, а також місцями на заході України і в Вінницькій області.

На решті території ситуація стабілізується, тобто, без опадів. Також на дорогах України очікується ожеледиця.

Морози будуть домінувати на заході, півночі і в центрі, -2-6 градусів, в Карпатах до -9 градусів. На півдні і сході, а також у Дніпропетровській буде тепліше, 0 + 5 градусів. На Заході та Півночі буде вітряно.

У Києві очікується сніг, сильний вітер, хуртовини, ожеледь, вночі та вдень приблизно однакова температура, 2 градуси морозу.

Також очікується активізація магнітного поля Землі, тобто, магнітні бурі.

Мер Києва Віталій Кличко вночі перевірив, як працюють комунальні служби у подоланні наслідків снігопаду, який в столиці не припиняється вже майже добу.

У зв'язку із складними погодними умовами в Києві рішення про доцільність відвідування занять дітьми приймають батьки, навчальні заклади у вівторок, 19 грудня, працюватимуть у штатному режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: